Zeil mee met Zeilkoning en beleef een onvergetelijke zeilvakantie in Griekenland.

Ook deze zomer gaat Zeilkoning met een select gezelschap van maximaal 6 personen zeilen op de Ionische zee. Altijd al eens willen zeilen op een zeiljacht? Lekker meevaren of zelf (beter) leren zeilen in een zonnig oord met een ervaren schipper? Graag nemen wij u mee aan boord voor een onvergetelijke zeilvakantie in Griekenland. Combineer zon, zeilboot en plezier en ontdek de mooiste baaien van Griekenland. Informeer naar de mogelijkheden en zeg ja tegen dit avontuur!

Kom aan boord en hijs de zeilen!

Als vakantievierende meezeiler is zeilervaring niet nodig en bepaalt u zelf hoe uw zeilavontuur eruit gaat zien. Huur bij Zeilkoning een zeilboot met ervaren schipper in Griekenland. Zo kunt u optimaal genieten van al het goede dat een zeilvakantie zoal in petto heeft. Ontspan! Voel de zeebries in uw haar, proef het zout op uw lippen en zie de zeilen de wind vangen. Relax.. droom weg op de deining van de golven, genietend van de warme zonnestralen op uw huid.

Of doe sportief! En help de schipper een handje met de zeilhandelingen. Wat u wilt. Alles is mogelijk en samen bepalen we hoe vaak en waar we aanmeren. Zeilkoning kent dit gebied goed waardoor we de mooiste havenplaatsjes en gezelligste restaurantjes en terrassen kunnen bezoeken en kunnen zwemmen of snorkelen in de vele baaien die Griekenland rijk is.

Het schip wordt gevaren door een Nederlandse RYA Yachtmaster certified schipper die fulltime standby is om de veiligheid te waarborgen. Dus wilt u (beter) leren zeilen, dan kan dat natuurlijk ook. Onze enthousiaste schipper leert u alles over het zeilen en wat daar allemaal bij komt kijken. Uiteraard is er alle ruimte om zelf aan het roer te staan… dus slinger komende zomer die zeebenen over de railing en vaar met ons mee voor een onvergetelijke zeilvakantie in Griekenland!

Zeilvakantie Griekenland met schipper (8 of 15 dagen).

Wij organiseren jaarlijks een aantal weken waarin wij zeilvakanties in Griekenland aanbieden. Aangezien wij dit zeilgebied goed kennen komen wij op de mooiste plaatsen.

Prijs per week

Schip geschikt voor max. 4 personen prijs per week 3.995,-

Schip geschikt voor max. 6 personen prijs per week 4.995,-

Schip geschikt voor max. 8 personen prijs per week 5.995,-

Prijs is inclusief:  Nederlandse RYA Yachtmaster certified schipper, verblijf en overnachting aan boord, diesel havengelden en eind schoonmaak.

Prijs is exclusief: Vliegtickets en transfers.

Vertrekdatum

Iedere zaterdag

Bavaria 50 geheel

Vrijblijvende boekingsaanvraag

  Naam

  E-mail

  Telefoon

  Aantal personen

  Gewenste vertrekdatum (datum van gewenste zaterdag)

  Aanvullende informatie

  Programma zeilvakantie in Griekenland met schipper

  Dag 1 (zaterdag) Vanaf 16.00uur kun je inschepen op het schip in de haven van Lefkas en je spullen in de hut leggen. Het schip kunt u ondertussen van proviand voorzien waarna we de volgende ochtend direct uitvaren. Uw zeilvakantie in Griekenland is begonnen.

  Dag 2 t/m 7 (zondag t/m vrijdag) Deze dagen hebben een vaste indeling: tussen 08.00 en 10.00uur is er tijd voor ontbijt, waarna we om ca. 11.00uur uitvaren. In overleg maken we de dagindeling dit kan inhouden van actief zeilen tot heerlijk snorkelen in een schitterende baai. De lunch wordt ’s-middags meestal aan boord genuttigd, waarna we tegen het einde van de dag telkens bij een eiland aanmeren of voor anker gaan waardoor er alle gelegenheid is om op eigen houtje het aangedane eiland te ontdekken.

  Vrijdag zal de eindbestemming de haven van Lefkas zijn waaruit we ook zijn vertrokken. Uiteraard is e.e.a. afhankelijk van de weersvoorspellingen.

  Dag 8 (zaterdag) Dit is de dag dat je weer naar huis gaat. In de ochtend kun je aan boord nog tot 10.00uur ontbijten en is het tijd om je je spullen te pakken en van boord te gaan. Vanaf 11.00uur wordt het schip schoongemaakt.

  Dag 9 t/m 15 Mocht je voor 15 dagen boeken dan varen wij de 2e week een andere route zodat je op andere eilanden komt. Dag 8 zijn wij altijd in de haven van Lefkas stad, deze dag kun je dan benutten om de mooie plaats Lefkas stad te bezoeken.

  Wat zeggen onze klanten over de zeilvakantie in Griekenland met schipper.

  Edwin– Deze zomer zijn we met Mark, de Zeilkoning, een week op zeilvakantie geweest rond Lefkas. Mark had een Bavaria44 gehuurd en wij hadden hem gevraagd ons gedurende de week zoveel mogelijk te leren over zee zeilen. Wij, gezin van 4, kunnen alle 4 zeilen op de Friese meren maar zee zeilen hadden we nog nooit gedaan.  Wat ons betreft was het een perfecte week. Vroeg op pad, vroeger dan de meeste boten, en alles doorgenomen. Een plan maken. Gereed maken voor vertrek. Wie doet wat. Communiceren. Anker los. Zeilbediening. Afstand en tijds berekeningen. Omgaan met valwinden. Aankomst in baaien en havens. Met name het laatste is waar het lastig is, met achterwaarts ankeren, moorlijnen, Grieken met korte lontjes, veel hectiek. Mark nam over waar nodig, geef uitleg, stuurde bij, was zichtbaar en ook onzichtbaar (wel lastig voor iemand van 1.98m). Wij kunnen dit iedereen aanraden die wel wil zeezeilen, maar dat niet in fottiele wilt doen. Je eigen boot, je eigen plan. Met de Zeilkoning aan boord. Mark, dank voor een mooie vakantie.

  Reinier – De zeilweek met de Zeilkoning in Griekenland was werkelijk fantastisch. Van A tot Z goed geregeld! Hoogtepunt was het zeilen bij zonsondergang en het nachtelijk binnenlopen van een haven. Ik ga zeker nog eens mee!

  Freek & Monique– Een superweek gehad in Griekenland met Mark de zeilkoning! Alles perfect geregeld; en mocht iemand info willen hebben uit eerste hand, dan kun je contact opnemen met ons via de Zeilkoning! Ik zeg: doen!

  Harm– Al langer liep ik met het idee om een keer te gaan zeezeilen. Met wat zeilervaring vanaf de Friese meren heb ik me opgegeven voor een ervaringstocht in Griekenland. Hier heb ik een superweek gehad.  Veel ervaring opgedaan door de instructies van Mark en zelf alle taken uit te voeren. Naast de dagen lekker actief te zeilen is het ook heerlijk genieten. Topweer, een prachtige zee en goed gezelschap op de boot. En in de avonden gezelligheid bij de restaurantjes bij de vele mooie haventjes

  Margit & Gerard– Wij hebben in juni in Lefkas, Griekenland, een fantastische zeilweek aan boord bij Mark gehad! Mark is aardig en flexibel en daarbij een hele goede, rustige kapitein. Alles kan: Wil je actief zeilen? Het roer is yours. Wil je leren, hij legt je alles uit. Wil je gewoon wijn drinken of zonnen en gezeild worden? Ook dat kan. Mark heeft een neus voor leuke haventjes, goeie restaurantjes, mooie azuurblauwe baaitjes om te ankeren en te zwemmen, prachtige vaarroutes. De wat mindere helden onder ons hebben zich geen moment onveilig gevoeld als de wind wat aantrok en we op ‘open zee’ zeilden. Mark is gelukkig op het water…wij werden het ook!

  Korte foto impressie zeilen Lefkas Griekenland

  Het schip

  Het schip waar wij mee zeilen in Griekenland heeft in totaal 4 hutten.  3 hutten zijn voorzien van een 2 persoonsbed en 1 hut is voorzien van een stapelbed. Daarnaast is het schip voorzien van alle benodigde comfort en veiligheids voorzieningen. Uiteraard is er ook een dinghy (bijboot) met buitenboordmotor aanwezig om de eilanden te bezoeken wanneer we ergens voor anker liggen.
  2 persoonshut (2 in achterschip en 1 in de voorpunt)

  Bavaria 50 - hut

  2x stapelbedden (voor in het schip aan stuurboord)
  Bavaria 50 bunk

  Algemene voorwaarden

  • De startdag en einddag is altijd zaterdag.
  • De prijs is inclusief: Instructie, verblijf en overnachting aan boord, diesel, havengelden en eind schoonmaak.
  • Prijs is exclusief: Vliegtickets en transfers. Boordkas ca. € 10 – € 15 p.p.p.d voor eten en drinken aan boord. 
  • Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij  binnen 2 werkdagen contact met u op om uw aanvraag door te spreken.
  • Boeking is pas definitief na acceptatie door Zeilkoning en ontvangst aanbetaling van 10% van de reissom.
  • Restant reissom dient minimaal 4 weken voor vertrek voldaan te zijn.
  • Alle boekingen zijn inclusief BTW