Combideal: zeiltraining, vaarbewijs & ervaringstocht

Binnen één week word je aan boord niet alleen klaargestoomd voor de examens vaarbewijs 1 & 2 maar ook voor het marifooncertificaat. Hiermee breng je het geleerde direct in de praktijk en sta je zelf aan het roer van een prachtig zeiljacht! Dit is dus hét moment om je vaarbewijs te halen!

Vertrek vanuit Tenerife, Canarische eilanden

Vertrek vanuit Tenerife

Dag 1 (zaterdag) Vanaf 17.00uur kun je inschepen op het schip in de haven van San Miguel en je spullen in de hut leggen. Het schip wordt ondertussen van proviand voorzien waarna we de volgende ochtend direct uitvaren. Uw zeilvakantie in Tenerife is begonnen.

Dag 2 t/m 7 (zondag t/m vrijdag) Deze dagen hebben een vaste indeling: tussen 08.00 en 10.00uur is er tijd voor ontbijt en theorieles. Waarna we om ca. 11.00uur uitvaren. In overleg maken we de dagindeling dit kan inhouden van actief zeilen tot heerlijk relaxen en genieten van het heerlijke weer. De lunch wordt s-middags meestal aan boord genuttigd, waarna we tegen het einde van de dag telkens in een haventje aanmeren waardoor er alle gelegenheid is om op eigen houtje het aangedane plaatsje te ontdekken. Er is een voorlopige planning echter we kunnen hiervan afwijken ivm de weersomstandigheden.

Zo: Puerto Colon / Ma: Los Gigantes / Di: San Sebastian / Wo: Playa Santiago / Do: Les Calletas / Vrijdag zal de eindbestemming de haven van San Miguel zijn waaruit we ook zijn vertrokken.

Dag 8 (zaterdag) Dit is de dag dat je weer naar huis gaat. In de ochtend kun je aan boord nog tot 9.00uur ontbijten en is het tijd om je je spullen te pakken en van boord te gaan. Vanaf 10.00uur wordt het schip schoongemaakt.

Alle ruimte voor jouw ontwikkeling!

Aangezien we werken met kleine groepen cursisten is er ruimschoots persoonlijke aandacht en zul je zelf veel zeilen. Intensieve begeleiding krijg je van Mark van Zeilkoning.nl en Martijn van Mojo Sailing, twee gecertificeerde Nederlandse professionals. Elke dag is er een theoretisch deel, om vervolgens het geleerde meteen zelf in de praktijk te brengen. Je krijgt aan boord veel praktische en handige tips over het varen. Tevens is er voldoende aandacht voor voorbereiding & planning, navigatie, marifoonbediening en aan- en afmeren. Gaandeweg de week ga je je vertrouwd voelen met je jacht en de bemanning.

Vanzelfsprekend is het, naast alles wat je leert, natuurlijk een prachtige ervaring om mee te gaan. Geniet van een schitterend vaargebied met zon, zee en misschien wel dolfijnen.

Praktische informatie

Boekingsdata

 • Eind februari 2022 (onder voorbehoud)

Shared cabin € 1.295,- p.p.

Private cabin € 1.645,- p.p.

Genoemde prijzen zijn inclusief: eten en drinken aan boord (ontbijt, lunch, snacks en 2 keer diner aan boord), passer, studieboek en Bretonse plotter.

De prijzen zijn exclusief vliegticket (boek tijdig en maak gebruik van aanbiedingen op rechtstreekse vluchten) en boordkas 250,- p.p. voor oa havengelden, diesel, transitog, eindschoonmaak etc.

Vrijblijvende boekingsaanvraag

  Naam

  E-mail

  Telefoon

  Aantal personen

  Boekingsdatum

  Verblijf

  Aanvullende informatie

  Wat zeggen onze klanten over deze ervaringstocht

  Peter – Genoten van heerlijke week zeilen rondom Tenerife, veel geleerd zowel theorie als praktijk met een geweldig gezelschap. Mark, Martijn nogmaals enorm bedankt, voor de leerzame en super gezellige week. ik kan het iedereen aanraden die zijn zeilvaardigheden wil verbeteren.