Combideal: zeiltraining, vaarbewijs & ervaringstocht

Binnen één week word je aan boord niet alleen klaargestoomd voor de examens vaarbewijs 1 & 2 maar ook voor het marifooncertificaat. Hiermee breng je het geleerde direct in de praktijk en sta je zelf aan het roer van een prachtig zeiljacht! Dit is dus hét moment om je vaarbewijs te halen!

Vertrek vanuit Kos, Griekenland

Dag 1 (zaterdag) Vanaf 17.00uur kun je inschepen op het schip in de haven van marina Kos en je spullen in de hut leggen. Het schip wordt ondertussen van proviand voorzien waarna we de volgende ochtend direct uitvaren. Uw zeilvakantie in Kos is begonnen.

Dag 2 t/m 7 (zondag t/m vrijdag) 

Voor deze vaarbewijscursus en ervaringstocht, hebben we als haven Kos marina geselecteerd en zullen we zeilen in de “Dodekanesos” (Grieks voor De 12 eilanden). Een prachtig zeilgebied met ruige pure natuur, mooie cultuur en bijzondere historie. Het is er relatief rustig en qua klimaat stabiele wind om mooie tochten te kunnen zeilen. Het vaargebied is voor ons erg bekend en vertrouwd.
Hieronder geven we graag een voorbeeld van bestemmingen in dit vaargebied, en daarmee hoe de route van onze tocht eruit kan zien.
We wensen jullie alvast veel zeil-voorpret!

Natuurlijk zijn we afhankelijk van de weersverwachtingen en passen we daar onder leiding van de schipper onze route op aan. In grote lijnen hebben we de keuze uit een noord of zuid route vanaf Kos;

Noord route: Kos, Pserimos, Kalymnos, Leros, Lipsi, Patmos, Talendos, Kalymnos, Kos.

Zuid route: Kos, Dacja (optioneel), Symi, Chalki, Tilos, Nysiros, Gyali, Kos.

Dag 8 (zaterdag) Dit is de dag dat je weer naar huis gaat. In de ochtend kun je aan boord nog tot 9.00uur ontbijten en is het tijd om je je spullen te pakken en van boord te gaan. Vanaf 10.00uur wordt het schip schoongemaakt.

Alle ruimte voor jouw ontwikkeling!

Aangezien we werken met kleine groepen cursisten is er ruimschoots persoonlijke aandacht en zul je zelf veel zeilen. Intensieve begeleiding krijg je van Mark van Zeilkoning.nl en Martijn van Mojo Sailing, twee gecertificeerde Nederlandse professionals. Elke dag is er een theoretisch deel, om vervolgens het geleerde meteen zelf in de praktijk te brengen. Je krijgt aan boord veel praktische en handige tips over het varen. Tevens is er voldoende aandacht voor voorbereiding & planning, navigatie, marifoonbediening en aan- en afmeren. Gaandeweg de week ga je je vertrouwd voelen met je jacht en de bemanning.

Vanzelfsprekend is het, naast alles wat je leert, natuurlijk een prachtige ervaring om mee te gaan. Geniet van een schitterend vaargebied met zon, zee en misschien wel dolfijnen.

Praktische informatie

Boekingsdata

  • 9 mei t/m 16 mei 2020

Shared cabin € 1.295,- p.p.

Private cabin € 1.645,- p.p.

Genoemde prijzen zijn inclusief: eten en drinken aan boord (ontbijt, lunch, snacks en 2 keer diner aan boord), passer, studieboek en Bretonse plotter.

De prijzen zijn exclusief vliegticket (boek tijdig en maak gebruik van aanbiedingen op rechtstreekse vluchten) en boordkas 250,- p.p. voor oa havengelden, diesel, transitog, eindschoonmaak etc.

Vrijblijvende boekingsaanvraag

Naam

E-mail

Telefoon

Aantal personen

Boekingsdatum

Verblijf

Aanvullende informatie