Marifoon cursus en examen marifonie

De marifoon is een onmisbaar attribuut op uw boot, zeker wanneer u gaan wilt varen op open water. Met de marifoon kunt u niet alleen contact leggen met sluizen, bruggen en havenmeesters, maar ook de werkzaamheden van de reddingsbrigade van de Nederlandse kunstwacht volgen. Ook kunt u via de marifoon de actuele weerberichten ontvangen en contact leggen met andere schepen die bij u in de buurt zijn. Maar meest belangrijk: wanneer u onverhoopt in een noodsituatie terecht komt, kan de marifoon van levensbelang zijn. Voor het bedienen van de marifoon heeft u een bedieningscertificaat nodig. Door het behalen van dit certificaat bent u er verzekerd van dat u goed voorbereid op pad gaat! Uiteraard kunt u hiervoor bij ons terecht.

Marifoon cursus en marifoon examen in Kampen

Meerdere keren per jaar verzorgen wij in Kampen een marifoon cursus inclusief examen. De cursus marifoon basiscertificaat bestaat uit een middag van 13.00 uur – 16.00uur en wordt direct afgesloten met het examen marifonie. Kosten voor de cursus inclusief examen bedragen € 150,- incl. BTW. Tijdens de cursus marifoon basiscertificaat maken wij gebruik van het boek Studiewijzer Marifonie en Marcon B. Dit boek kunt u voor de cursus aanschaffen, de kosten zijn € 18,95 euro + € 6,95 verzendkosten. Het boek kunt u op de volgende link direct bij ons bestellen: Studiewijzer Marifonie en Marcon B

Wij verwachten dat u dit boek voor de cursus heeft doorgenomen zodat we op de cursusdag zelf de stof nogmaals kunnen doornemen en u optimaal op het examen kunnen voorbereiden. De locatie waar de cursus wordt gegeven is Zalencentrum Hanzestad, Ijsseldijk 12 in Kampen.

Marifoon basiscertificaat, locatie Kampen

Duur: 1 middag ca. 3 uur (incl. koffie/thee)

Locatie: Hanzestad, Ijsseldijk 12 in Kampen

Datum: Zaterdag 20 november

Cursus: 13.00 uur – 16.00 uur

Examen: 15.00 uur – 16.00 uur

Deelnemers: bij inschrijving van meerdere personen in 1 keer krijgt u 5% korting op het totaalbedrag

Prijs per persoon: 150,- euro (prijs is incl. examengeld en BTW)

Basis certificaat Marifoon

Voor het bedienen van een marifoon hebt u een bedieningscertificaat nodig. Dit certificaat wordt uitgegeven door het Agentschap voor de Telecom. Om de dit certificaat te behalen, is het noodzakelijk om een schriftelijk examen af te leggen. Wij verzorgen zowel de cursus als het examen. De examinerende partij die is aangesteld door het Agentschap Telecom is Neptunamor.

Aanvraagformulier marifoon cursus en examen in Kampen

  Naam

  E-mail

  Telefoon

  Cursus

  Aanvullende informatie

  Marifonie en Marcom B

  Cursusboek Marifonie en Marcom-B

  Als leidraad voor de marifoon cursus gebruiken wij het boek “Studiewijzer Marifonie / Marcom B”. Het boek is niet bij de cursusprijs inbegrepen omdat het niet verplicht is om dit specifieke boek aan te schaffen. Het staat u vrij om gebruik te maken van een ander boek, echter het voordeel van onderstaand boek is dat onze cursus hierop is afgestemd en u per hoofdstuk oefenvragen aantreft die u op het examen ook kunt verwachten. De door ons gebruikte studiewijzer bereidt u optimaal voor op het examen.

  Het examen marifonie

  Het examen marifonie wordt afgenomen door Neptunamor en het certificaat wordt uitgereikt door het Agentschap voor de Telecom. Om dit certificaat te behalen, is het noodzakelijk om een schriftelijk examen af te leggen. Wij verzorgen zowel de cursus als het examen. Voor het complete pakket kunt u dus bij Zeilkoning terecht, wij verzorgen dit graag voor u.