Leren zeilen kajuitjacht voor volwassenen / kajuitzeilen / cursus jachtzeilen

Tijdens deze zeilles op een kajuitboot leert u alles over het besturen, zeilen, aan- en afmeren van een kajuitzeilboot. De kajuitjacht zeilles voor volwassenen kunt u alleen of met 2 personen volgen. Ons kajuitjacht, waar wij deze zeilcursus op geven, ligt in Kampen. Deze mooie stad ligt direct aan de IJssel waarna we via het Ketelmeer direct naar het IJsselmeer kunnen zeilen. Wij geven zowel 1 als 3 daagse zeilcursussen. Door het maximaal aantal van 2 cursisten per boot krijgt u optimale aandacht en uitleg. Wilt u leren kajuitzeilen? Dan is dit dé cursus voor u!

Zeilcursus 1 dag jachtzeilen 325,- p.p.*

-Aan- en afmeren
-Knoop technieken
-Basis begrippen varen
-Basis begrippen zeilen
-Vaargebied Ketelmeer
-Hand-out met nuttige tips
-09.30 uur – 17.00 uur
-Geen minimale bezetting (max. 2 cursisten)
 
*Prijs is inclusief lunch, havengelden en diesel

Dag 1: Start training in haven Kampen om 09.30 uur. We varen naar het Ketelmeer waar de diverse onderdelen geoefend worden. In de middag nuttigen we een lunch op het schip waarna we daarna de onderdelen nog eens oefenen en uiteindelijk rond 17.00 uur terug in de haven van Kampen zijn.

Zeilles op een kajuitzeilboot

Leren varen met uw eigen jacht of goed leren bemannen op een kajuitjacht? Kies dan voor de eendaagse cursus kajuitzeilen. De cursus gaat in op alle facetten van het varen met een kajuitzeiljacht. Tijdens de cursus leert u om de haven veilig uit en in te varen, hoe een brug of sluis te nemen en hoe te zeilen met een kajuitzeilboot. Daarnaast besteden we uitgebreid aandacht aan de veiligheid op het water, navigatie en motor- en zeilenonderhoud. Deze eendaagse cursus is de perfecte kennismaking met het kajuitzeilen. Wilt u later zelfstandig en goed kunnen varen dan is het verstandig om voor de meerdaagse cursus te kiezen.

3 daagse zeilcursus jachtzeilen 675,- p.p.*

-Aan- en afmeren, ankeren
-Knoop technieken
-Basis begrippen varen
-Basis begrippen zeilen
-Vaargebied IJsselmeer
-Hand-out met nuttige tips
-09.30 uur – 17.00 uur
-Geen minimale bezetting (max. 2 cursisten)
 
* Genoemde prijs is inclusief overnachtingen in Bed & Breakfast, ontbijt (2x), lunch (3x), havengelden en diesel

Dag 1: Start training in haven Kampen om 09.30 uur. We varen naar het Ketelmeer waar de diverse onderdelen geoefend worden. Einde 1e zeildag meren we om ca. 17:00 uur af in de haven van Urk. Op Urk overnacht u in een Bed & Breakfast.

Dag 2: Vertrek uit haven Urk om 09.30 uur. De training wordt vervolgd op het IJsselmeer. Einde 2e zeildag meren we weer af in Urk. Op Urk overnacht u wederom in de Bed & Breakfast aldaar.

Dag 3: Vertrek uit haven Urk om 09.30 uur. We varen weer richting Kampen en zullen alle vaar- en zeilhandelingen nogmaals trainen waarna we uiteindelijk rond ca. 17.00 uur in eindbestemmingshaven Kampen zullen arriveren.

Tijdens het verblijf op Urk bent u vanaf ca. 17.00 uur vrij om te gaan en staan waar u wilt en het voormalige eiland Urk op eigen gelegenheid te verkennen. Eenvoudige lunches (3x) en ontbijt (2x) zijn verzorgd: lunchen doen we aan boord en het ontbijt nuttigt u bij de Bed & Breakfast. Het avondeten op Urk is door uzelf in te vullen en voor uw eigen rekening.

Prive les op eigen boot 425,- per dag

Privéles op uw eigen zeiljacht:  in overleg met u worden de gewenste vaardigheden doorgenomen en waar nodig extra getraind.

Tijd: 09.30 uur tot 17.00 uur

Datum: trainingsdag elke dag van de week, in overleg

Kosten: reiskosten tegen kostprijs op basis van openbaar vervoer

 
Prive les op uw eigen zeiljacht

Juist wanneer u een eigen zeiljacht bezit is het mogelijk uw al aanwezige kennis en ervaring te vergroten! Zeilkoning.nl verzorgt graag zeilcursussen bij u aan boord. Met een ervaren instructeur. Een instructeur die bij u aan boord komt op uw eigen zeiljacht. De mogelijkheden zijn divers. Zo kan, in overleg, het aantal deelnemers overeengekomen worden (2 tot maximaal 4 mensen is wenselijk) alsmede het aantal cursusdagen (variërende van een tot meerdere dagen). De insteek is, rekening houdende met de persoonlijke wensen, (nog) meer plezier te halen uit het recreatieve zeilen en de mogelijkheden van het eigen zeilschip (nog) beter te leren kennen op een plezierige en effectieve manier middels zeilles op eigen zeiljacht. Prijzen zijn exclusief vervoer van- en naar de haven. Het kostenplaatje wordt gebaseerd op basis van openbaar vervoer, het aantal mensen en het aantal cursusdagen. Neem voor mogelijkheden en meer informatie contact op met Zeilkoning.nl.

Aanvraagformulier zeilles

  Naam

  E-mail

  Telefoon

  Type training

  Aanvullende informatie


  Wat zeggen klanten over de zeilles van Zeilkoning?

  Jan- “De cursus was een succes voor ons over gans de lijn.  De opleiding aan boord was top. Martijn is zeer professioneel en weet wat de cursist wenst.
  Opleiding op maat en à la carte. Alhoewel ik reeds enige jaren ervaring had, heb ik ontzettend veel bijgeleerd evenals mijn vrouw die weinig ervaring had.
  Martijn weet de sfeer erin te houden en ambiance verzekerd.  Zeer goede formule met  de B&B op Urk.
  Al bij al een super tijd gehad , met een zeer persoonlijke service aan een zeer competive prijs.”

  Wendy – “De 3-daagse zeiltraining met Martijn was geweldig. Veel geleerd en een prachtige ervaring rijker. Hoe dichterbij het weekend kwam, hoe slechter de weervoorspelling: harde wind, regen en koud. De wind was inderdaad hard, tot wel windkracht 7 met windstoten, maar onder de deskundige begeleiding van Martijn heb ik me op geen enkel moment onveilig gevoeld. Regen hebben we uiteindelijk alleen maar in de verte gezien en tegen kou kan je je kleden 🙂 De harde wind maakte het juist extra leuk. Verder was het ook heel fijn om wat ik voor mijn vaarbewijs 1 en 2 in theorie heb moeten leren, in de praktijk heb kunnen oefenen. Zoals de kompaskoers uitrekenen en deze ook daadwerkelijk zeilen. De Bed & Breakfast was goed en werd er helemaal in de watten gelegd door de familie Kroon. Ik heb in tijden niet zo goed geslapen, ook door het varen op de boot overdag. Tijdens het zeilweekend heeft Martijn prachtige foto’s en filmpjes gemaakt, daardoor ben ik nog steeds aan het nagenieten. Kortom, ik ben heel blij deze 3-daagse training gevolgd te hebben. Ik denk er nu zelfs over om vaker een meerdaagse zeiltraining te boeken of om een keer mee te gaan met een van de ervaringstochten.”

  Marcel en Olaf – “Wij hebben de 3-daagse zeilcursus gevolgd o.l.v. Marga. Onze leerdoelen zijn ruimschoots behandeld en door de grote praktische ervaring van haar verder verduidelijkt. Prachtig weer gehad met verschillende windsterktes. Na het zeilen een ankerbiertje met zijn alle gedronken en de dag doorgesproken.Het praktisch bezig zijn  met plezier en onder deskundige leiding maakt dit tot een leerzame cursus . Marga had blijkbaar veel vertrouwen in ons en gaf ons de mogelijkheid om de reis naar de thuishaven zelfstandig voor te bereiden en uit te voeren. Dit hebben we natuurlijk gedaan tot volle tevredenheid van Marga.  Verder was de B & B uitstekend. ”

  Pieter Bas – “Een heerlijk weekend bij windkracht 5-6 met uitschieters naar 7. Een enorme bak ervaring opgedaan waar ik zeilinstructeur Martijn heel graag voor wil bedanken. Hij heeft een goede inschatting gemaakt van mijn ervaring en doelen m.b.t. zeilen, we hebben samen volop kunnen werken aan meer vertrouwen op het water. Naast de vele zon- en zeiluren ook veel gelachen, een gouden weekend!”

  Jantine – “Kan niet anders zeggen dat ik een toptijd gehad heb. Alle condities zaten mee en Martijn is een fijne vent die mij snel kon lezen. Wist precies hoe hij mij op mijn gemak kon stellen en mede daardoor voelde ik mij relaxt tijdens het zeilen. Veel geleerd en volop gevoel gekregen bij wat de boot doet op mijn handelen. Binnenkort nodig ik Martijn nog een dag uit om ook op de boot van mijn vriend alles onder de knie te krijgen. Dank voor de goede zorgen, alles goed geregeld. Ook credits voor de gastvrijheid bij de Bed en Breakfast Pension Kroon!”

  Michel en Elise – “De 3 daagse zeilcursus samen met mijn dochter van 15 gedaan. Was superleuk en enorm veel geleerd. Heerlijk om te leren zeilen op een intensieve ontspannen manier. Martijn heeft ons veel kennis over kunnen brengen.  Na 3 dagen in staat zijn en het vertrouwen te hebben om zelfstandig samen een zeiltocht te kunnen maken was ons doel. Dat doel is zeker behaald doordat Martijn ons veel liet doen en ervaren om zo het zeilgevoel te krijgen, maar ook navigeren, aan en afmeren en toepassen van vaarregels kwamen aan bod . Superleuk om dit samen als vader/dochter te doen. Wij hebben ervan genoten en gaan zeker verder met het zeilen.”

  Hans en Marieke – “Toen we de 3-daagse training kajuitjachtzeilen boekten, hadden we nog geen ervaring op dit type boot. Door een verandering van plannen hebben we die wel kunnen opdoen voordat de training begon en we vonden het heel prettig dat we in overleg met instructeur Bert-Jan het programma konden aanpassen op wat we al wel wisten en konden. Top dagen gehad met mooie zeiltochten, veel geleerd en genoten van de vele verhalen en rijke ervaring van de zeilinstructeur. Aanrader!”

  Han – “Een lang weekend met ‘de Zeilkoning’, op pad geweest. Drie dagen zeilcursus om eens zelf te ervaren hoe het is om met een kajuitboot te zeilen en te navigeren. Was heel leerzaam, gezellig en ook een heerlijk relaxed weekend. Hoofd leeg, geen kantoor en er helemaal uit. Een aanrader!”

  Tako – “De 3-daagse zeilcursus was niet alleen leerzaam, maar ik kwam ook uitgerust thuis. Dit dankzij de ontspannen stijl van de zeer ervaren trainer en de prettige overnachtingen op Urk. Ik heb gelijk weer geboekt voor het najaar, dat zegt denk ik genoeg.”

  Ron – “Veel geleerd tijdens een 3-daagse zeilcursus op Ketelmeer en IJsselmeer. Niet alleen het zeilen zelf, maar ook een goede voorbereiding van de tocht, navigeren, aanleggen en afvaren kwamen uitgebreid aan de orde. Met slechts 2 cursisten veel persoonlijke aandacht en ook heel gezellig. Top!”

  Michel en Petra – “Wij hebben een leuke, leerzame dag gehad. Voor ons was het een hernieuwde kennismaking met het zeilen. Het was erg zinvol om alles weer eens in de praktijk onder begeleiding mee te maken. We hebben ervan genoten en we denken dat we er wel klaar voor zijn om zelf een kajuitzeilboot te huren.”

  Ynskje en Herman – “3 dagen bijna alle weerbeelden meegemaakt. Windkracht 5, regenbuien de regenbroek was er niet tegen bestand. Ook nog veel zon en gewoon bewolkt. Heel veel geleerd. Toch best weer veel informatie, die je aan het eind van de dag denkt te zijn vergeten. Bleek gelukkig niet alles te zijn. Stefan is een goede instructeur en heeft gelukkig progressie gezien. Het plotten is ook leuk en we kwamen er goed vanaf. Pension Kroon is een geweldig plekje. Zeer vriendelijke mensen en een grote badkamer en de kamer is ook ruim genoeg. We hebben genoten van deze drie dagen en we kunnen iedere beginner aanraden om dit te doen om te snuffelen aan het kajuitjachtzeilen op groot open water. Zowiezo is het een leuke korte vakantie geweest. Inclusief bruine hoofden van de zon.

  Jeroen – “De 3- daagse zeiltraining was voor mij een heel leerzame en mooie ervaring. Vooral door de uitstekende en prettige begeleiding van Stephan en natuurlijk ook de prachtige omgeving waarin we zeilden  Ik zal en kan Zeilkoning een ieder graag aanbevelen.”

  Lianne en Lara – “De drie-daagse zeilcursus bij de Zeilkoning was een zeer leerzame cursus voor mij en mijn dochter (16 jaar). We hebben heerlijk gezeild, veel geleerd en geoefend. Op een zeer pragmatische wijze hebben we leren omgaan met een kajuitzeilboot. Naast het zeilen kwamen onder andere ook koers bepalen, aan – en afmeren, voorrangsregels en man over boord aan bod. En in de avond heerlijk geslapen in de bed&breakfast in Urk met prachtig uitzicht op het IJsselmeer. Een aanrader!”

  Henk en Lub – “Eind april hebben mijn broer en ik (beiden rond de 60 jaar) een driedaagse cursus kajuitzeiljacht gevolgd. Het was een spannend avontuur omdat dit onze eerste kennismaking was met een kajuitzeilboot. Ook de nogal uiteenlopende weersomstandigheden droegen bij aan het avontuur. De eerste dag (Kampen-Urk) windkracht NW5 (veel opkruisen dus), temperatuur 8 graden en de hele dag zware regen was afzien. Gelukkig hadden we beiden goede zeilkleding aan. De tweede dag qua wind het andere uiterste, nagenoeg windstil en dan voelt 8 graden opeens niet meer zo koud aan, maar zeilen, … ho maar, dus veel manoeuvres op de motor. Gelukkig de derde dag (Urk-Kampen) stralende zon, 12 graden en windkracht NW3 (voor de wind), ideale omstandigheden om lekker relaxed terug te zeilen. We hebben het toch als een hele goede en leuke cursus ervaren en dat kwam vooral door Jasper, onze zeer ervaren en vakkundige instructeur, die veel rust uitstraalde. Hij leerde ons omgaan met de omstandigheden. Met veel deskundigheid en geduld legde hij alles goed uit en daagde ons uit om vooral veel praktijkoefeningen zelf voor te bereiden en ook zo uit te voeren. En als we het even niet wisten gingen we samen met hem beredeneren hoe het probleem op te lossen. Ook een pluim voor de keurige en attente organisatie van Mark voor de cursus en het verblijf in een mooie B&B op Urk.”

  Rob – “Kennismakingscursus gevolgd, Dagje zeilen met een kajuitzeiljacht op het Ketelmeer. Super leuk en veel geleerd”

  Nadesch en Manfred – “Wij hebben enorm genoten van de drie daagse zeiltraining. Top geregeld en ook de overnachtingen op Urk waren prettig. Het is bijzonder hoe je in drie dagen tijd naar zelfvertrouwen kunt groeien op een zeilboot met een fijne begeleiding en leraar. Goud waard!”

  Edwin en Sandra – “Het stond al jaren op ons ‘verlanglijstje’ om te leren zeilen. Daarom hebben we de driedaagse zeilcursus bij de Zeilkoning geboekt. In die drie dagen hebben we veel verschillende weersomstandigheden gehad. Daardoor hebben we onder al die omstandigheden ervaring op kunnen doen. Het leuke is dat je alles zelf mag doen, ook al heb je zoals wij geen ervaring. Mark geeft de boot echt uit handen, maar zorgt er altijd voor dat het veilig blijft. Naast het zeilen hebben we ook leren navigeren en aanleggen. De route van Kampen, over het Ketelmeer en het IIsselmeer naar Urk is erg mooi. En de B&B op Urk was ook super. Dit maakt de trip erg gevarieerd. We hebben ontdekt dat we zeilen echt heel leuk vinden en gaan hier zeker een vervolg aan geven. Kortom, de driedaagse zeilcursus was echt wat we ervan gehoopt hadden!”

  Wouter – “Ik heb een prachtige zeildag gehad met de Zeilkoning tijdens de 1-daagse introductie cursus. Een ideale manier om vertrouwd te geraken met een kajuitzeilboot, je krijgt handige tips en je bent vooral veel zelf aan het zeilen/oefenen. Je wensen en leerdoelen worden goed besproken en je krijgt individuele begeleiding. Een echte aanrader!”

  Adriaan en Margriet – “Super weekend van drie dagen gehad met Mark op zijn zeiljacht. Gevaren op Ketelmeer en IJsselmeer. Voor mij en Margriet eerste kennismaking met kajuitjacht. Veel geleerd, veel genoten en bijzonder leerzaam en gezellig met Mark. Ook leuk om even op Urk te zijn. Heel relaxte manier van leren zeilen, ondanks windkracht 5 en soms 6”

  Ans en Hans – “Onze ervaring met Mark is geweldig geweest. We hebben bij hem een cursus manoeuvreren op de motor gedaan. Zijn kennis, kunde en vaardigheden, maar bovenal zijn rust en geboren docentschap gaf erg veel vertrouwen en zorgde ervoor dat wij de kneepjes van het varen op de motor onder de knie kregen. Inmiddels hebben we het ook zelfstandig in praktijk gebracht en een heerlijk ontspannende week zonder aanlegstress gehad.”

  Harold en Hanneke – “Bedankt voor de leerzame zeilweek. Ondanks het heftige weer hebben we toch mooi kunnen zeilen. Veel aandacht besteed aan veiligheid en navigatie, dat was nuttig. Ook de dag in de haven hebben we goed besteed aan theorie, motor en elektra. Dat was interessant en vooral heel leerzaam. Alles bij elkaar een mooie ervaring, wij voelen ons een stuk comfortabeler om eind september zelf een boot te huren. Nogmaals, bedankt!”

  Ilse en Jacques – “Wij hadden allebei een beetje zeilervaring van lang geleden, maar waren nog nooit met zijn tweeën op het water geweest. We waren benieuwd of we in korte tijd voldoende vaardigheden en teamwork konden ontwikkelen om samen een boot te varen. Mark is daar een goede opleider in. Hij weet alles van de zeilsport (en nog veel meer), ziet welke vaardigheden er moeten worden ontwikkeld en brengt op een vriendelijke, deskundige, en vooral varende manier, de kennis over die nodig is om met vertrouwen als duo te zeilen, te navigeren, aan en af te meren en ‘drenkeling’ te redden. De drie daagse was inspirerend en vooral heel leerzaam. Dat kwam voor een deel door het uiteenlopend weer (van windstil tot bijna windkracht 7 en van zeer zonnig tot heftige regens) maar vooral door de rust en kalmte waarmee Mark in de verschillende omstandigheden ons de juiste aanpas en weg wees. Dat het daarnaast leuk is om met hem drie dagen aan boord te zijn en ’s nachts goed uit te kunnen rusten in een goed verzorgde B&B, maakte onze driedaagse een topbelevenis.”

  Seraf – “In juni heb ik de 3-daagse training kajuit zeilen gedaan en door omstandigheden in Augustus nog 1 keer. Ik heb zeer genoten van het zeilen, het buiten zijn en veel geleerd van Mark. Door het plezier van het varen, de opgedane ervaringen en het aanstekelijk enthousiasme van Mark ook direct de theorie dag cursus Klein vaarbewijs 1 geboekt.”

  Rienk en Addy – “Samen met mijn vrouween driedaagse zeilcursus gedaan bij Zeilkoning. Mark is deskundig zeiler en erg aangenaam in de omgang. Hij heeft ons veel zaken rondom het zeilen geleerd waarbij ook navigatie de nodige aandacht krijgt. Dit is een heel goed vertrekpunt als je wilt leren zeilen maar ook als je als ervaren zeiler je kennis en kunde weer op nivo wilt brengen. Samen met mijn vrouween driedaagse zeilcursus gedaan met Mark schipper. Mark is deskundig zeiler en erg aangenaam in de omgang. Hij heeft ons veel zaken rondom het zeilen geleerd waarbij ook navigatie de nodige aandacht krijgt. Dit is een heel goed vertrekpunt als je wilt leren zeilen maar ook als je als ervaren zeiler je kennis en kunde weer op nivo wilt brengen.

  Henk en Agnita – “We wilden onze kennis en vaardigheden opfrissen via een driedaagse zeilcursus kajuitzeilen. Ook om de afweging te maken of we meer samen gaan zeilen en mogelijk om zelfs een bescheiden kajuitjacht te kopen. Mark was de perfecte begeleider. Op een heel natuurlijke en rustige manier liet hij ons in drie dagen heel veel leren in de praktijk. Alle beloofde items kwamen aan bod, en daarnaast konden we hem echt alles vragen om meer te weten te komen wat het vergt om een schip de hebben, te varen, te (laten) onderhouden en er van te genieten. Ook gaf Mark op een fijn neutrale manier de voor- en nadelen van verschillende keuzen aan ons mee. Het waren plezierige dagen, we hebben veel in de praktijk geleerd en we voelen ons nu gereed om samen te gaan zeilen. We weten dan ook dat we nog heel wat te oefenen hebben, en daartoe voelen we ons goed toegerust. Als je van eenvoud, weinig pretenties, gemoedelijkheid, vertrouwen en sympathie houdt, is Mark zeer aan te bevelen!”

  Patrick en Toesja – “Een superdag gehad met Mark, omdat er helaas weinig wind was had Mark er toch een leerzame dag van gemaakt. We zijn nieuw met het zeilen daarom hadden we een afspraak gemaakt bij de zeilkoning om de basis een beetje onder de knie te krijgen en dat kunnen we iedereen aanraden. Tip: Bereid jezelf goed voor en maak een lijstje voor jezelf zodat je dat aan Mark kan vragen.”

  Carmen – “Ik heb de 3-daagse zeiltraining bij Zeilkoning gedaan en 3 geweldige dagen gehad. Vanaf het eerste moment veel zelf mogen doen en met alle facetten van het zeilen geoefend. Mark is een heel goede zeilinstructeur, hij heeft ontzettend veel kennis over alles wat met zeilen te maken heeft en kan dat rustig en met humor overbrengen. Daarnaast zorgt hij voor een ontspannen sfeer aan boord waardoor ik me comfortabel voelde om manoeuvres zelf uit te voeren. De overnachtingen op Urk zijn ook erg leuk. De B&B is goed verzorgd en had een ruime kamer met prachtige zonsondergang en het is leuk om ‘s avonds over het eiland te wandelen. Ik heb veel geleerd, mijn zelfvertrouwen in zeilen is gegroeid en tegelijkertijd voelde het ook als een korte vakantie. Ik kan dit unieke concept aan iedereen die beter wil leren zeilen van harte aanbevelen!”

  Jeroen – “Een prachtige beleving op het IJsselmeer en voor mij een hele ervaring rijker. Op 13 mei 2020 ben ik terug gekomen van een driedaagse zeiltraining, waarin ik heb geleerd veilig onder alle weersomstandigheden te kunnen zeilen. In deze drie dagen heb ik gezeild met windkracht 4 t/m 7, af en toe zelfs windkracht 8. Mark is een kei en echt een specialist op het vaarwater; hij combineert theorie en praktijk, is plezierig in omgang en mag graag zijn kennis delen. Dat doet hij pragmatisch. Ik heb dan ook veel handvaten gekregen om de opgedane zeilkennis toe te passen in de praktijk en veilig onder alle weersomstandigheden te kunnen zeilen, aanmeren en bijliggen. Het was een hele ervaring om veilig de haven binnen te varen met een dergelijke windkracht. Mark is hierin een kei en weet in alle situaties de juiste instructies te geven. Daarbij is het echt een voordeel om vanuit Kampen (de IJssel) via het Ketelmeer naar het IJsselmeer te varen. Hierin zitten veel vaarsituaties die je in de praktijk tegenkomt. Ik kan dan ook terugkijken op een plezierige en nuttige ervaring, waarbij ik een flinke bagage aan praktische kennis en inzichten heb opgedaan.”

  Ronald – “Afstemming daar gaat het om als je les geeft. Afstemming op de leerling. Mark is daar goed in, hij kan inschatten op welk niveau de cursist acteert. Ik ben zelf beginnend kajuitjacht zeiler en daar heeft Mark goed op ingespeeld. Hij kon geduldig verwoorden wat er achteréénvolgens gedaan moet worden in verschillende situaties. We hebben vooral ook een aantal veiligheidsaspecten doorgenomen zoals man overboord, ongewenste gijp, stormrondje, bijliggen, box invaren met buitenboord motor. Veel opgestoken en dat alles in een relaxte sfeer. Prima!”

  Anne-Marie & Peter – “Wij hebben onlangs een drie daagse zeilcursus gedaan bij Mark ( de zeilkoning ). Met nul ervaring zijn we begonnen aan deze drie dagen. Onze insteek was om ervaring op te doen om zelfstandig een zeiljacht te huren. Na deze drie daagse durven wij dit wel aan. Dit heeft alles te maken met de manier waarop Mark je begeleidt. Al direct nadat we de haven verlaten hadden geeft hij de boot eigenlijk al uit handen. Zijn manier van uitleggen is absoluut niet directief maar gebaseerd op het laten doen en ervaren. Uiteraard staat veiligheid voorop met zijn begeleiding en aanwijzingen. De eerste dag zijn we naar Urk gezeild en op loopafstand van de haven in een prima b&b geslapen. De gastvrije eigenaren verzorgen s’morgens een zeer uitgebreid ontbijt. Ook besteed Mark aandacht aan veiligheid, navigeren, koers bepalen, route berekenen, aan en afmeren, ankeren en de knooptechniek. Omdat het de tweede dag wat minder hard waaide zijn we hiermee volop bezig geweest. Op dag drie hebben we zelf onze route terug naar Kampen moeten uitzetten en berekenen. Mark liet ons vervolgens zelfstandig varen wat zeer leerzaam was. Uiteraard heeft hij alle controle en grijpt uiteindelijk pas in wanneer we echt een fout  maken. In die drie dagen hebben we veel geleerd en het was ook nog eens heel gezellig met Mark. Hij heeft enorm veel ervaring en met de nodige humor deelt hij zijn verhalen met je.

  Rick – “Redelijk spontaan de driedaagse zeilcursus geboekt bij Mark. Het contact was meteen goed, duidelijk en snel. Ik heb voor Zeilkoning gekozen omdat het een uniek concept is: een compleet pakket met persoonlijke aanpak. Vanaf de eerste stap op de boot voel je je vertrouwd. Even rustig met een kop koffie de drie dagen doorspreken en vertrekken maar. Je neemt na afvaart direct de helmstok over: learning by doing. Onderweg leuke opdrachten gekregen om uit te voeren. Mark heeft onwijs veel kennis en weet elke vraag duidelijk te beantwoorden. Hij geeft heldere uitleg en goede tips, en laat je vooral zoveel mogelijk zelf doen, ervaren en uitvinden. En daarbovenop is het ook gewoon erg gezellig en relaxed aan boord. Mark, ik heb drie hele mooie dagen gehad! Bedankt!”

  Michael en Lucas – “Zoekend naar een cursus kajuitszeilen zijn we door alle enthousiaste reviews bij de Zeilkoning, Mark Schoorl, terechtgekomen. Van te voren ontvang je heldere informatie en bij aankomst is alles al in gereedheid gebracht. Na het kennismakingsgesprek wordt er geïnformeerd naar de gewenste leerdoelen en dan ga je op pad. Mark legt alles op een zeer rustige en aangename wijze uit. Hij is een zeer gepassioneerd zeiler met een enorme hoeveelheid kennis. Hierdoor word je dan ook in de gelegenheid gesteld om fouten te maken, zonder dat de veiligheid in het geding komt. Veiligheid is iets wat bij hem hoog in het vaandel staat en wat hij ook overdraagt. Tijdens de 3 dagen komen de vele facetten van het zeilen, van bootbeheersing, navigatie tot alle vaarregels en verlichting aan bod. Hij heeft voor de overnachtingen op Urk een rustig pension met een goed bed en prima ontbijt verzorgd. Mark, het was een hele mooie ervaring en heel graag tot een volgende keer.”

  Jacqueline en Henri “Wij hebben de 3 daagse zeiltraining als heel leerzaam en prettig ervaren. Mark is een goede instructeur, de sfeer aan boord is relaxed en geeft alle ruimte om te leren wat je graag wilt leren. Ik kan deze training aan iedereen aanraden.”

  – Robert en Linda “In juni hebben we in twee heerlijke dagen zeilles met Mark het Ketelmeer en het IJsselmeer verkend. In voorbereiding voor onze zeilvakantie wilden we graag wat ervaring opdoen onder deskundige begeleiding en dat is Mark zeker. We hebben ontzettend veel geleerd op een heel ontspannen manier. De lessen van Mark zijn ontzettend flexibel doordat hij de lessen op de wensen kan aanpassen en hij weet een heerlijk ontspannen leersfeer te creëren op zijn jacht, waardoor je je altijd comfortabel en zeker voelt. Kortom: de lessen waren zeer nuttig en ontspannen en we gaan Mark zeker benaderen voor één van zijn befaamde ervaringstochten”

  – Joris “Veel geleerd tijdens de zeer plezierige dagtocht op het Ketelmeer. Alle ruimte om zelf aan te geven waar je graag op wilt focussen. Mark heeft enorm veel kennis en begrijpt goed wat de cursist wil.”

  -Ronald “In september 2018 heb ik bij Mark een 3-daagse zeiltraining gevolgd. We hadden 3 dagen fantastisch weer met een windje tussen 4-5 en konden dus echt zeilen. Ik vind Marks stijl van lesgeven stressvrij en in die ongedwongen sfeer voel je je snel kompetent. Hij geeft doorlopend allerlei tips en aanwijzingen en die kon ik direkt in de praktijk uitproberen. Mijn doel was en is goed en veilig op het water onderweg te zijn en ik ben m’n doel een stuk dichterbij gekomen. Ik heb Mark als een heel flexibele leraar beleefd, die de doelen van z’n klanten begrijpt en er een oplossing voor zoekt. In het voorjaar een iets langere tocht naar de waddeneilanden en een nachtvaart zitten in de planning…ik heb me erg veilig gevoeld en ben een stuk zekerder door de zeiltraining. En last but not least was de overnachting/ontbijt in Urk prima…ik kom weer.”

  -Wilfred “Afgelopen zomer 2 dagen zeilles gehad op mijn eigen zeilboot Defender 32. We zijn van uit de haven van Urk 2 dagen gaan zeilen. eerste dag de kneepjes van het zeilen geleerd. de tweede dag goede uitleg gehad wat betreft navigeren. Het was erg leerzaam. Zeker aan te raden om het met je eigen zeilboot te doen.”

  -Peter “Ik heb de 3 daagse kajuitboot zeilcursus bij de Zeilkoning en natuurlijk met jou Mark als ervaren zeiler als leerzaam en prettig ervaren. Het varen over de IJssel naar het Ketelmeer en daarna op het IJsselmeer met o.a. mistig weer was een goede training, zeker met alle nuttige tips die je gaf, het oefenen in het aan en afmeren en heel belangrijk het navigeren op het IJsselmeer. De overnachtingen op Urk in een heerlijk bed & breakfast maken het zeker compleet. Ik heb de cursus dan ook als zeer leerzaam ervaren en ga met veel meer zelfvertrouwen het IJsselmeer op. Bedankt Mark, ook voor de prettige en gezellige manier waarop je in alle rust de training gaf.”

  -Alies “De dag zeilen met Mark heeft mij veel opgeleverd; door handige tips, praktische oefeningen met oa aan- en afmeren en veel aandacht voor veiligheid werd de hele dag een positieve zeilervaring. Mark is een prettige instructeur dus van harte aanbevolen.”

  -Alijt “Wij zochten een zeilcursus voor twee personen waarmee we meer zelfvertrouwen en uitleg konden krijgen in het zeilen. Bij Mark waren we aan het goede adres! Hij nam ons een dag mee op zijn eigen boot en liet ons met duidelijke uitleg en in alle rust alles doen.  Op deze manier konden we veel oefenen en voelden we ons geen moment onveilig. Ik kijk terug op een zeer leerzame en gezellig zeildag.

  -Richard en Linda “Vaarbewijs 1 en 2 halen vanuit een boekje en dan denken dat je kunt varen of dat alles wat in het boek staat ook in werkt, daar kom je pas achter als je echt op het water zit. Al staat er geen wind, een zeilboot aanleggen of manoeuvreren in een haven ziet er gemakkelijker uit dan het is. Wij zijn dan ook blij dat we 3 dagen zeilles bij jou hebben gevolgd. Zeker op de manier zoals je alles uitlegt, het vertrouwen al vroeg geeft aan ons om actief bezig te zijn met zeilen en manoeuvreren, gelachen aan boord en gezellige gesprekken kunt voeren, geeft ons het gevoel dat we de juiste keuze hebben gemaakt. Wat wij zeker als voordeel zagen, was dat wij de enige deelnemers aan boord waren. Hierdoor leerde je op elkaar in te spelen en waren de leermomenten ook zeer intensief; met name hoe je tijdens het varen communiceert zodat de ander direct begrijpt wat er bedoeld wordt. En na aankomst in Urk of in Kampen met een biertje heerlijk nagenieten, helemaal top! Mark, wij willen je bij deze bedanken voor  3 superdagen met jou en voor ons betreft een aanrader voor diegene die wil leren zeilen of zekerder wil worden hierin!”

  -Vincent “In augustus 2017 heb ik een 3-daagse zeiltraining gedaan bij Mark Schoorl van de Zeilkoning. Ik had tot dan toe al wel een aantal keren gezeild met vrienden, maar zag mezelf nog niet als iemand die zelfstandig een kajuitsacht kon zeilen. Mark heeft me de eerste dag van Kampen naar Urk laten zeilen. Tijdens deze tocht maakte ik het zeilen op zowel binnenwateren (IJssel) als het Ketel- en IJsselmeer mee. In Urk heb ik twee nachten in een fijn bed & breakfast overnacht. De tweede dag zijn Mark en ik naar Lelystad gevaren, waarbij het stevig waaide op het IJsselmeer (windkracht ruim 6). Met Mark erbij was dit geen enkel probleem, en ik heb daardoor een stuk meer zelfvertrouwen gekregen bij het zeilen in harde wind. We hebben bij Lelystad een sluis gepasseerd en zijn ’s middags weer teruggevaren naar Urk. Zondag zijn we van Urk weer teruggevaren naar Kampen, waarbij we onderweg oefeningen hebben gedaan met aanleggen en wegvaren. Mark is een zeer ervaren zeiler en is als persoon heel easy-going. Hij luistert goed, stelt vragen over wat je wilt leren en stemt daar de training op af.. Het is niet het type leraar die altijd gelijk wil hebben – het is soms alsof je met een heel ervaren zeilmaat aan het zeilen bent. Ik heb Mark heel veel vragen gesteld en daardoor veel geleerd over zeiltechniek, en over de regels op het water. We hebben lastige manoeuvres op een goede manier uitgevoerd. Na deze drie dagen met Mark heb ik voldoende vertrouwen in mijn kunnen om zelf met een boot het IJsselmeer op te gaan. Daarnaast was het ook gewoon een heel leuk weekend. De sfeer aan boord was goed, de lunches simpel maar lekker, en het is leuk om de avonden door te brengen op Urk.”

  -Lily “Het was voor mij de eerste zeilcursus en ik had nauwelijks ervaring. Ik vond het heel spannend omdat er windkracht 4/5 was voorspeld  en ik vond het alleen maar allemaal geweldig leuk. Ik ben helemaal niet bang geweest en dat kwam doordat jij zo’n rust en vertrouwen uitstraalde. Ik vond het super dat je me vanaf het eerste moment liet sturen, heel leerzaam op die manier. Ik ben gegroeid! Ontzettend bedankt, ook voor de gezellige gesprekken onderweg en de verzorging in de uiterst comfortabele B&B met lieve uitbaters. Ik zou het zo weer over willen doen 😉

  -Nicky ” 3 heel leerzame dagen achter de rug! Mark is in staat om iemand met weinig tot geen zeil ervaring op een fijne manier zo veel mogelijk bij te brengen, er zit een goede opbouw in de 3 dgn en Mark laat je dingen al snel zelf doen waardoor je direct de theorie in praktijk kunt brengen. De combinatie met de overnachtingen op Urk vond ik persoonlijk ook heel leuk! Wat mij betreft echt een aanrader!

  -Marijke en Annelies“Een zeer nuttige, leerzame en leuke zeiltraining kajuitzeilboot! Een goede opbouw in de trainingsdagen, waardoor elke dag weer nieuwe inzichten geeft. Mark blijft rustig in alle situaties en heeft ondertussen alles in de gaten. Met humor word je op je leerpunten gewezen. Voor ons een geslaagde training; ons doel is bereikt: met vertrouwen gaan we nu aan de slag met ons eigen zeilbootje!

  Ad en Annelies“De meerdaagse zeilcursus met Mark was ten eerste zeer prettig. Mark is een rustige vent die een fijne manier van communiceren heeft. Hij geeft veel vertrouwen en hij brengt zijn ervaring en kunde met humor over. De overnachting is sober en netjes. Al met al een leerzame en prettige ervaring. Zeker aan te raden!

  – Erik en Bertie“Onze ervaring met jou een hele dag op onze zeilboot was super! We kregen meteen al zoveel tips mee,… en dat was al in het eerste half uur. Je weet heel goed situaties uit te leggen vanuit eigen ervaringen die meteen aanspreken. Ook is het bewonderingswaardig om te zien hoe gemakkelijk jij met onze zeilboot omging. Alsof je al jaren mee zeilt met ons. Uit alles wat je doet en zegt spreekt ervaring en dat geeft vertrouwen. Ik zal je zeker aanbevelen! Succes met de zeilkoning!”

  Spullen en kleding voor op de boot

  “Minder is meer!” En dat “meer” zit in deze met name in: meer bewegingsruimte aan boord!

  Neemt u voor alle trainingsdagen a.u.b. zo min mogelijk spullen en kleding mee. Gezien de beperkte ruimte op het schip vragen wij u vriendelijk uw bagage te beperken tot max. 1 sporttas p.p. Denkt u aan extra kleding in geval van warm-, koud- of nat weer: een extra trui, warme sokken, een waterdicht zeil- of regenpak, laarzen of (sport)schoenen zonder leren of zwarte zolen. Zonnebrandcrème, zonnebril, lippenbalsem, pet of muts.

  Safety First

  Veiligheid staat bij de Zeilkoning.nl voorop. Reddingsvesten zijn aan boord aanwezig en voor alle opvarenden standaard verplicht te dragen tijdens de gehele training op het water.