Leren zeilen kajuitjacht voor volwassenen / kajuitzeilen / cursus jachtzeilen

Tijdens deze zeilles op een kajuitboot leert u alles over het besturen, zeilen, aan- en afmeren van een kajuitzeilboot. De kajuitjacht zeilles voor volwassenen kunt u alleen of met 2 personen volgen. Ons kajuitjacht, waar wij deze zeilcursus op geven, ligt in Kampen. Deze mooie stad ligt direct aan de IJssel waarna we via het Ketelmeer direct naar het IJsselmeer kunnen zeilen. Wij geven zowel 1 als 3 daagse zeilcursussen. Door het maximaal aantal van 2 cursisten per boot krijgt u optimale aandacht en uitleg. Wilt u leren kajuitzeilen? Dan is dit dé cursus voor u!

Zeilcursus 1 dag jachtzeilen 195,- p.p.*

-Aan- en afmeren
-Knoop technieken
-Basis begrippen varen
-Basis begrippen zeilen
-Vaargebied Ketelmeer
-Hand-out met nuttige tips
-09.30 uur – 17.00 uur
-Geen minimale bezetting (max. 2 cursisten)
 
*Prijs is inclusief lunch, havengelden en diesel

Dag 1: Start training in haven Kampen om 09.30 uur. We varen naar het Ketelmeer waar de diverse onderdelen geoefend worden. In de middag nuttigen we een lunch op het schip waarna we daarna de onderdelen nog eens oefenen en uiteindelijk rond 17.00 uur terug in de haven van Kampen zijn.

Zeilles op een kajuitzeilboot

Leren varen met uw eigen jacht of goed leren bemannen op een kajuitjacht? Kies dan voor de eendaagse cursus kajuitzeilen. De cursus gaat in op alle facetten van het varen met een kajuitzeiljacht. Tijdens de cursus leert u om de haven veilig uit en in te varen, hoe een brug of sluis te nemen en hoe te zeilen met een kajuitzeilboot. Daarnaast besteden we uitgebreid aandacht aan de veiligheid op het water, navigatie en motor- en zeilenonderhoud. Deze eendaagse cursus is de perfecte kennismaking met het kajuitzeilen. Wilt u later zelfstandig en goed kunnen varen dan is het verstandig om voor de meerdaagse cursus te kiezen.

3 daagse zeilcursus jachtzeilen 495,- p.p.*

-Aan- en afmeren, ankeren
-Knoop technieken
-Basis begrippen varen
-Basis begrippen zeilen
-Vaargebied IJsselmeer
-Hand-out met nuttige tips
-09.30 uur – 17.00 uur
-Geen minimale bezetting (max. 2 cursisten)
 
* Genoemde prijs is inclusief overnachtingen in Bed & Breakfast, ontbijt (2x), lunch (3x), havengelden en diesel

Dag 1: Start training in haven Kampen om 09.30 uur. We varen naar het Ketelmeer waar de diverse onderdelen geoefend worden. Einde 1e zeildag meren we om ca. 17:00 uur af in de haven van Urk. Op Urk overnacht u in een Bed & Breakfast.

Dag 2: Vertrek uit haven Urk om 09.30 uur. De training wordt vervolgd op het IJsselmeer. Einde 2e zeildag meren we weer af in Urk. Op Urk overnacht u wederom in de Bed & Breakfast aldaar.

Dag 3: Vertrek uit haven Urk om 09.30 uur. We varen weer richting Kampen en zullen alle vaar- en zeilhandelingen nogmaals trainen waarna we uiteindelijk rond ca. 17.00 uur in eindbestemmingshaven Kampen zullen arriveren.

Tijdens het verblijf op Urk bent u vanaf ca. 17.00 uur vrij om te gaan en staan waar u wilt en het voormalige eiland Urk op eigen gelegenheid te verkennen. Eenvoudige lunches (3x) en ontbijt (2x) zijn verzorgd: lunchen doen we aan boord en het ontbijt nuttigt u bij de Bed & Breakfast. Het avondeten op Urk is door uzelf in te vullen en voor uw eigen rekening.

Prive les op eigen boot 349,- per dag

Privéles op uw eigen zeiljacht:  in overleg met u worden de gewenste vaardigheden doorgenomen en waar nodig extra getraind.

Tijd: 09.30 uur tot 17.00 uur

Datum: trainingsdag elke dag van de week, in overleg

Kosten: reiskosten tegen kostprijs op basis van openbaar vervoer

 
Prive les op uw eigen zeiljacht

Juist wanneer u een eigen zeiljacht bezit is het mogelijk uw al aanwezige kennis en ervaring te vergroten! Zeilkoning.nl verzorgt graag zeilcursussen bij u aan boord. Met een ervaren instructeur. Een instructeur die bij u aan boord komt op uw eigen zeiljacht. De mogelijkheden zijn divers. Zo kan, in overleg, het aantal deelnemers overeengekomen worden (2 tot maximaal 4 mensen is wenselijk) alsmede het aantal cursusdagen (variërende van een tot meerdere dagen). De insteek is, rekening houdende met de persoonlijke wensen, (nog) meer plezier te halen uit het recreatieve zeilen en de mogelijkheden van het eigen zeilschip (nog) beter te leren kennen op een plezierige en effectieve manier middels zeilles op eigen zeiljacht. Prijzen zijn exclusief vervoer van- en naar de haven. Het kostenplaatje wordt gebaseerd op basis van openbaar vervoer, het aantal mensen en het aantal cursusdagen. Neem voor mogelijkheden en meer informatie contact op met Zeilkoning.nl.

Aanvraagformulier zeilles

Naam

E-mail

Telefoon

Type training

Aanvullende informatie


Wat zeggen klanten over de zeilles van Zeilkoning?

Jacqueline en Henri “Wij hebben de 3 daagse zeiltraining als heel leerzaam en prettig ervaren. Mark is een goede instructeur, de sfeer aan boord is relaxed en geeft alle ruimte om te leren wat je graag wilt leren. Ik kan deze training aan iedereen aanraden.”

– Robert en Linda “In juni hebben we in twee heerlijke dagen zeilles met Mark het Ketelmeer en het IJsselmeer verkend. In voorbereiding voor onze zeilvakantie wilden we graag wat ervaring opdoen onder deskundige begeleiding en dat is Mark zeker. We hebben ontzettend veel geleerd op een heel ontspannen manier. De lessen van Mark zijn ontzettend flexibel doordat hij de lessen op de wensen kan aanpassen en hij weet een heerlijk ontspannen leersfeer te creëren op zijn jacht, waardoor je je altijd comfortabel en zeker voelt. Kortom: de lessen waren zeer nuttig en ontspannen en we gaan Mark zeker benaderen voor één van zijn befaamde ervaringstochten”

– Joris “Veel geleerd tijdens de zeer plezierige dagtocht op het Ketelmeer. Alle ruimte om zelf aan te geven waar je graag op wilt focussen. Mark heeft enorm veel kennis en begrijpt goed wat de cursist wil.”

-Ronald “In september 2018 heb ik bij Mark een 3-daagse zeiltraining gevolgd. We hadden 3 dagen fantastisch weer met een windje tussen 4-5 en konden dus echt zeilen. Ik vind Marks stijl van lesgeven stressvrij en in die ongedwongen sfeer voel je je snel kompetent. Hij geeft doorlopend allerlei tips en aanwijzingen en die kon ik direkt in de praktijk uitproberen. Mijn doel was en is goed en veilig op het water onderweg te zijn en ik ben m’n doel een stuk dichterbij gekomen. Ik heb Mark als een heel flexibele leraar beleefd, die de doelen van z’n klanten begrijpt en er een oplossing voor zoekt. In het voorjaar een iets langere tocht naar de waddeneilanden en een nachtvaart zitten in de planning…ik heb me erg veilig gevoeld en ben een stuk zekerder door de zeiltraining. En last but not least was de overnachting/ontbijt in Urk prima…ik kom weer.”

-Wilfred “Afgelopen zomer 2 dagen zeilles gehad op mijn eigen zeilboot Defender 32. We zijn van uit de haven van Urk 2 dagen gaan zeilen. eerste dag de kneepjes van het zeilen geleerd. de tweede dag goede uitleg gehad wat betreft navigeren. Het was erg leerzaam. Zeker aan te raden om het met je eigen zeilboot te doen.”

-Peter “Ik heb de 3 daagse kajuitboot zeilcursus bij de Zeilkoning en natuurlijk met jou Mark als ervaren zeiler als leerzaam en prettig ervaren. Het varen over de IJssel naar het Ketelmeer en daarna op het IJsselmeer met o.a. mistig weer was een goede training, zeker met alle nuttige tips die je gaf, het oefenen in het aan en afmeren en heel belangrijk het navigeren op het IJsselmeer. De overnachtingen op Urk in een heerlijk bed & breakfast maken het zeker compleet. Ik heb de cursus dan ook als zeer leerzaam ervaren en ga met veel meer zelfvertrouwen het IJsselmeer op. Bedankt Mark, ook voor de prettige en gezellige manier waarop je in alle rust de training gaf.”

-Alies “De dag zeilen met Mark heeft mij veel opgeleverd; door handige tips, praktische oefeningen met oa aan- en afmeren en veel aandacht voor veiligheid werd de hele dag een positieve zeilervaring. Mark is een prettige instructeur dus van harte aanbevolen.”

-Alijt “Wij zochten een zeilcursus voor twee personen waarmee we meer zelfvertrouwen en uitleg konden krijgen in het zeilen. Bij Mark waren we aan het goede adres! Hij nam ons een dag mee op zijn eigen boot en liet ons met duidelijke uitleg en in alle rust alles doen.  Op deze manier konden we veel oefenen en voelden we ons geen moment onveilig. Ik kijk terug op een zeer leerzame en gezellig zeildag.

-Richard en Linda “Vaarbewijs 1 en 2 halen vanuit een boekje en dan denken dat je kunt varen of dat alles wat in het boek staat ook in werkt, daar kom je pas achter als je echt op het water zit. Al staat er geen wind, een zeilboot aanleggen of manoeuvreren in een haven ziet er gemakkelijker uit dan het is. Wij zijn dan ook blij dat we 3 dagen zeilles bij jou hebben gevolgd. Zeker op de manier zoals je alles uitlegt, het vertrouwen al vroeg geeft aan ons om actief bezig te zijn met zeilen en manoeuvreren, gelachen aan boord en gezellige gesprekken kunt voeren, geeft ons het gevoel dat we de juiste keuze hebben gemaakt. Wat wij zeker als voordeel zagen, was dat wij de enige deelnemers aan boord waren. Hierdoor leerde je op elkaar in te spelen en waren de leermomenten ook zeer intensief; met name hoe je tijdens het varen communiceert zodat de ander direct begrijpt wat er bedoeld wordt. En na aankomst in Urk of in Kampen met een biertje heerlijk nagenieten, helemaal top! Mark, wij willen je bij deze bedanken voor  3 superdagen met jou en voor ons betreft een aanrader voor diegene die wil leren zeilen of zekerder wil worden hierin!”

-Vincent “In augustus 2017 heb ik een 3-daagse zeiltraining gedaan bij Mark Schoorl van de Zeilkoning. Ik had tot dan toe al wel een aantal keren gezeild met vrienden, maar zag mezelf nog niet als iemand die zelfstandig een kajuitsacht kon zeilen. Mark heeft me de eerste dag van Kampen naar Urk laten zeilen. Tijdens deze tocht maakte ik het zeilen op zowel binnenwateren (IJssel) als het Ketel- en IJsselmeer mee. In Urk heb ik twee nachten in een fijn bed & breakfast overnacht. De tweede dag zijn Mark en ik naar Lelystad gevaren, waarbij het stevig waaide op het IJsselmeer (windkracht ruim 6). Met Mark erbij was dit geen enkel probleem, en ik heb daardoor een stuk meer zelfvertrouwen gekregen bij het zeilen in harde wind. We hebben bij Lelystad een sluis gepasseerd en zijn ’s middags weer teruggevaren naar Urk. Zondag zijn we van Urk weer teruggevaren naar Kampen, waarbij we onderweg oefeningen hebben gedaan met aanleggen en wegvaren. Mark is een zeer ervaren zeiler en is als persoon heel easy-going. Hij luistert goed, stelt vragen over wat je wilt leren en stemt daar de training op af.. Het is niet het type leraar die altijd gelijk wil hebben – het is soms alsof je met een heel ervaren zeilmaat aan het zeilen bent. Ik heb Mark heel veel vragen gesteld en daardoor veel geleerd over zeiltechniek, en over de regels op het water. We hebben lastige manoeuvres op een goede manier uitgevoerd. Na deze drie dagen met Mark heb ik voldoende vertrouwen in mijn kunnen om zelf met een boot het IJsselmeer op te gaan. Daarnaast was het ook gewoon een heel leuk weekend. De sfeer aan boord was goed, de lunches simpel maar lekker, en het is leuk om de avonden door te brengen op Urk.”

-Lily “Het was voor mij de eerste zeilcursus en ik had nauwelijks ervaring. Ik vond het heel spannend omdat er windkracht 4/5 was voorspeld  en ik vond het alleen maar allemaal geweldig leuk. Ik ben helemaal niet bang geweest en dat kwam doordat jij zo’n rust en vertrouwen uitstraalde. Ik vond het super dat je me vanaf het eerste moment liet sturen, heel leerzaam op die manier. Ik ben gegroeid! Ontzettend bedankt, ook voor de gezellige gesprekken onderweg en de verzorging in de uiterst comfortabele B&B met lieve uitbaters. Ik zou het zo weer over willen doen 😉

-Nicky ” 3 heel leerzame dagen achter de rug! Mark is in staat om iemand met weinig tot geen zeil ervaring op een fijne manier zo veel mogelijk bij te brengen, er zit een goede opbouw in de 3 dgn en Mark laat je dingen al snel zelf doen waardoor je direct de theorie in praktijk kunt brengen. De combinatie met de overnachtingen op Urk vond ik persoonlijk ook heel leuk! Wat mij betreft echt een aanrader!

-Marijke en Annelies“Een zeer nuttige, leerzame en leuke zeiltraining kajuitzeilboot! Een goede opbouw in de trainingsdagen, waardoor elke dag weer nieuwe inzichten geeft. Mark blijft rustig in alle situaties en heeft ondertussen alles in de gaten. Met humor word je op je leerpunten gewezen. Voor ons een geslaagde training; ons doel is bereikt: met vertrouwen gaan we nu aan de slag met ons eigen zeilbootje!

Ad en Annelies“De meerdaagse zeilcursus met Mark was ten eerste zeer prettig. Mark is een rustige vent die een fijne manier van communiceren heeft. Hij geeft veel vertrouwen en hij brengt zijn ervaring en kunde met humor over. De overnachting is sober en netjes. Al met al een leerzame en prettige ervaring. Zeker aan te raden!

– Erik en Bertie“Onze ervaring met jou een hele dag op onze zeilboot was super! We kregen meteen al zoveel tips mee,… en dat was al in het eerste half uur. Je weet heel goed situaties uit te leggen vanuit eigen ervaringen die meteen aanspreken. Ook is het bewonderingswaardig om te zien hoe gemakkelijk jij met onze zeilboot omging. Alsof je al jaren mee zeilt met ons. Uit alles wat je doet en zegt spreekt ervaring en dat geeft vertrouwen. Ik zal je zeker aanbevelen! Succes met de zeilkoning!”

Spullen en kleding voor op de boot

“Minder is meer!” En dat “meer” zit in deze met name in: meer bewegingsruimte aan boord!

Neemt u voor alle trainingsdagen a.u.b. zo min mogelijk spullen en kleding mee. Gezien de beperkte ruimte op het schip vragen wij u vriendelijk uw bagage te beperken tot max. 1 sporttas p.p. Denkt u aan extra kleding in geval van warm-, koud- of nat weer: een extra trui, warme sokken, een waterdicht zeil- of regenpak, laarzen of (sport)schoenen zonder leren of zwarte zolen. Zonnebrandcrème, zonnebril, lippenbalsem, pet of muts.

Safety First

Veiligheid staat bij de Zeilkoning.nl voorop. Reddingsvesten zijn aan boord aanwezig en voor alle opvarenden standaard verplicht te dragen tijdens de gehele training op het water.