Dagcursus Klein vaarbewijs 1

Duur: 1 dag van ca. 7 uur (inclusief koffie/thee en lunch)

Locatie: Hotel Ibis in Tilburg

Tijd: 10.00 uur – 17.00 uur

Datum: Zondag 17 maart 2018

Deelnemers: Maximaal 20 personen, op deze manier kunnen wij iedereen persoonlijk aandacht geven.

Prijs per persoon 149,- euro

Uitleg KVB1, rivieren, kanalen en meren

Voor het varen op rivieren, kanalen, meren en de Gouwzee  (met uitzondering van: de Westerschelde, de Oosterschelde, de Waddenzee, de Eems, de Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer).

Om in het bezit te komen van het Klein Vaarbewijs I dient u het examen KVB1 met goed gevolg te hebben afgelegd. Het Klein Vaarbewijs I geldt ook in het buitenland als International Certificate of Competence (ICC) voor inland waters.

Dagcursus Klein vaarbewijs 2

Duur: 1 dag van ca. 7 uur (inclusief koffie/thee en lunch)

Locatie: Hotel Ibis in Tilburg

Tijd: 10.00 uur – 17.00 uur

Datum: Zondag 14 april 2019

Deelnemers: Maximaal 20 personen, op deze manier kunnen wij iedereen persoonlijk aandacht geven.

Prijs per persoon 149,- euro

Uitleg KVB2, alle binnenwateren en open water

Voor het varen op alle binnenwateren (dus inclusief de Westerschelde, de Oosterschelde, de Waddenzee, de Eems, de Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer).

Om in het bezit te komen van het Klein Vaarbewijs II dient u zowel het examen KVB1 als het examen KVB2 met goed gevolg te hebben afgelegd. Het Klein Vaarbewijs II geldt ook in het buitenland als International Certificate of Competence (ICC) voor inland and coastal waters.

Aanvraagformulier vaarbewijs cursus Tilburg

Naam

E-mail

Telefoon

Cursus

Aanvullende informatie

LET OP: Wanneer u uiteindelijk met 2 of meerdere personen een cursus boekt, ontvangt u 5% korting over het totaalbedrag.

ICC (International Certificate of Competence)

Wanneer u met succes het vaarbewijs examen afsluit, krijgt u van de Vamex automatisch een ICC certificaat. Het ICC certificaat (International Certificate of Competence) is een internationaal vaarbewijs uitgegeven door het ministerie van Verkeer en Waterstaat, dat inmiddels al door veel Europese landen wordt geëist. Wanneer u een motorboot of zeilboot in het buitenland wilt huren, is de kans groot dat er om een ICC certificaat wordt gevraagd. Als u een boot wilt huren is het dus altijd verstandig om voortijdig goed te informeren welke certificaten benodigd zijn.

 

Wat zeggen onze klanten over de vaarbewijs cursussen van Zeilkoning.nl

Monique – Cursus vaarbewijs 2 gedaan in het ibis hotel te Tilburg. Totaal verschillend van vaarbewijs 1 maar na een aangenaam welkom met heerlijke koffie konden we aan de slag. Zware stof maar een zeer aangename leraar met hier en daar een praktijkverhaal uit zijn eigen praktijkervaring.  Eind vd les was veel duidelijk , wel raad ik iedereen aan van te voren misschien even t boek te lezen. Zeker een aanrader !!!!

Rogier – Een zeer prettige wijze van lesgeven. In één dag KVB2 doorgenomen en voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Tip: zorg dat je zelf voor de cursus de lesstof volledig hebt gelezen. Dit scheelt veel tijd en begrijp je de stof nog beter. Mark is zeer ervaren en dat kun je merken.

Joris – In het najaar heb ik een vaarbewijscursus gevolgd bij Zeilkoning.nl. Deze cursus is zeer verzorgd en Mark Schoorl “cursusleider” weet een goed en duidelijk verhaal neer te zetten over de soms moeilijke onderwerpen. De lastige elementen weet hij vakkundig aan de orde te stellen en kan het een en ander ook met praktijkvoorbeelden levendig vertellen. De cursus is derhalve zeer aan te bevelen. Nu maar hopen dat ik voor het examen slaag.

Charlotte -Vanochtend 1ste keer geslaagd voor mijn VB1! 70 uit 80 vragen goed en tevreden over resultaat. Het was moeilijker dan elke proeftoets die ik heb gemaakt. Het aandeel regelgeving was groter dan ik dacht en ze zijn zeer creatief in verwarrende verzinsels binnen het bpr. De theorielessen hebben met name door de herhaling, het richting geven aan belangrijke onderdelen binnen de leerstof en beantwoording van vragen geholpen bij het aanleren vd theorie. Wat mij erg geholpen heeft is vooraf aan de les studiestof bestuderen. Daarnaast is het ook gewoon gezellig om met elkaar lessen te volgen. Ook dat helpt om stof beter te laten hangen. Ik ga nu eerst eens ‘zeilervaring’ opdoen en dan kom ik waarschijnlijk weer terug voor vb2. Ik denk dat het dan gemakkelijker aansluit. Dank je wel en graag tot ziens.

Ronald – Omdat ik niet zo van de zelfstudie ben heb ik gekozen voor een cursus. Ik heb de deelname als zeer prettig ervaren. De zaken worden op een prettige en duidelijke manier uitlegt. Voor mij was de cursus ideaal. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Paul en Nathalie – Wij hebben zowel de cursus KVB I als KVB II gevolg bij Zeilkoning. Alles is prima geregeld en de kennisoverdracht is erg goed. Je krijgt een duidelijke uitleg van Mark. Hij heeft ruime ervaring en weet waar hij het over heeft. Mede dankzij hem de eerste keer geslaagd voor KVB I. Nu nog op voor KVB II.

Erik – In 4 avonden wordt de KVB 1 leerstof grondig doorlopen aan de hand van de “studiewijzer”. Steeds weer wordt aangegeven waarover de meeste vragen gesteld worden en hoeveel punten die waard zijn. Voor het examen heb ik de vragen herhaald en ben geslaagd met 76 van de 80 te behalen punten. Het is zonder meer een goede cursus.

Guus – Veel opgestoken bij de cursus Klein Vaarbewijs 2 een heel duidelijke uitleg over het geheel van de cursus. Voor mij persoonlijk ging het vooral over het navigeren en dat was gelukt. Het was een leerzame dag. Mark bedankt voor de heldere uitleg.

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om deze cursussen te volgen heeft u geen specifieke vooropleiding nodig. Uiteraard is het wel noodzakelijk dat u de Nederlandse taal in woord en schrift beheerst.

Is de cursus alleen theorie of ook praktijk?

De cursus vaarbewijzen zijn allemaal puur theoretisch. Het is bij Zeilkoning wel mogelijk om separaat ook praktijklessen te nemen om goed te kunnen varen of zeilen. Kijk daarvoor op de pagina zeilles.

Wanneer moet je een vaarbewijs hebben?

Wanneer de boot langer is dan 15 meter
Wanneer de boot sneller kan varen dan 20 km per uur*

*Ook voor een jetski heb je een vaarbewijs nodig!

Waar en wanneer kan ik examen doen?

Alle examens van vaarbewijzen worden afgenomen door de Vamex. Het beste kunt u dan ook de site van de Vamex kijken wanneer en waar u examen kunt doen.

De cursussen worden gegeven in een zaal in Hotel Ibis te Tilburg. Deze locatie is makkelijk te bereiken vanaf de snelweg A58. Dit hotel beschikt over een eigen afgesloten parkeerplaats waar u tijdens de cursus gratis kunt parkeren.

Adres: Hotel Ibis – Hub. van Doornweg 105 – 5026 RB – Tilburg

Locatie cursus vaarbewijs Tilburg

Studiewijzer vaarbewijs boeken en bijbehorende artikelen.

Tijdens de cursus maken wij gebruik van studiewijzer boeken. Deze boeken zijn niet inbegrepen in het cursusgeld. Het is niet verplicht om het boek studiewijzer voor de cursus aan te schaffen. Echter wij weten uit ervaring dat dit de cursus en de leerstof wel makkelijker maakt, daarnaast staan er in iedere studiewijzer examen oefenvragen. Wanneer u een studiewijzer boek wilt bestellen dan kunt u deze boeken los bestellen op onze website of bij aanvang van de eerste cursusdag.