1 dag zeilcursus jachtzeilen 175,- p.p.*

-Aan- en afmeren
-Knoop technieken
-Basis begrippen varen
-Basis begrippen zeilen
-Vaargebied Ketelmeer
-Hand-out met nuttige tips
-09.30 uur – 17.00 uur
-Geen minimale bezetting (max. 2 cursisten)
 
*Prijs is inclusief lunch, havengelden en diesel

Dag 1: Start training in haven Kampen om 09.30 uur. We varen naar het Ketelmeer waar de diverse onderdelen geoefend worden. In de middag nuttigen we een lunch op het schip waarna we daarna de onderdelen nog eens oefenen en uiteindelijk rond 17.00 uur terug in de haven van Kampen zijn.

Zeilles op een kajuitzeilboot

Leren varen met een eigen jacht of in staat zijn om goed te kunnen bemannen op een kajuitjacht? De cursus gaat in op alle facetten van het varen met een kajuitzeiljacht. Tijdens de cursus leer je om de haven uit te varen, hoe een brug of sluis te nemen, hoe te zeilen met een kajuitzeilboot en ook hoe weer veilig terug in de haven te komen. Daarnaast besteden we uitgebreid aandacht aan de veiligheid op het water, navigatie en motor- en zeilenonderhoud. Deze eendaagse cursus is een perfecte kennismaking met het leren kajuitzeilen. Wil je later zelfstandig en goed kunnen varen dan is het verstandig om voor de meerdaagse cursus te kiezen.

 

3 daagse zeilcursus jachtzeilen 495,- p.p.*

-Aan- en afmeren, ankeren
-Knoop technieken
-Basis begrippen varen
-Basis begrippen zeilen
-Vaargebied IJsselmeer
-Hand-out met nuttige tips
-09.30 uur – 17.00 uur
-Geen minimale bezetting (max. 2 cursisten)
 
* Genoemde prijs is inclusief overnachtingen in Bed & Breakfast, ontbijt (2x), lunch (3x), havengelden en diesel

Dag 1: Start training in haven Kampen om 09.30 uur. We varen naar het Ketelmeer waar de diverse onderdelen geoefend worden. Einde 1e zeildag meren we om ca. 17:00 uur af in de haven van Urk. Op Urk overnacht u in een Bed & Breakfast.

Dag 2: Vertrek uit haven Urk om 09.30 uur. De training wordt vervolgd op het IJsselmeer. Einde 2e zeildag meren we weer af in Urk. Op Urk overnacht u wederom in de Bed & Breakfast aldaar.

Dag 3: Vertrek uit haven Urk om 09.30 uur. We varen weer richting Kampen en zullen alle vaar- en zeilhandelingen nogmaals trainen waarna we uiteindelijk rond ca. 17.00 uur in eindbestemmingshaven Kampen zullen arriveren.

Tijdens het verblijf op Urk bent u vanaf ca. 17.00 uur vrij om te gaan en staan waar u wilt en het voormalige eiland Urk op eigen gelegenheid te verkennen. Eenvoudige lunches (3x) en ontbijt (2x) zijn verzorgd: lunchen doen we aan boord en het ontbijt nuttigt u bij de Bed & Breakfast. Het avondeten op Urk is door uzelf in te vullen en voor uw eigen rekening.

Les op eigen zeiljacht 349,- per dag

Privéles op uw eigen zeiljacht:  in overleg met u worden de gewenste vaardigheden doorgenomen en waar nodig extra getraind.

Tijd: 09.30 uur tot 17.00 uur

Datum: trainingsdag elke dag van de week, in overleg

Kosten: reiskosten tegen kostprijs op basis van openbaar vervoer

 
Zeilles op uw eigen zeiljacht

Juist wanneer u een eigen zeiljacht bezit is het mogelijk uw al aanwezige kennis en ervaring te vergroten! Zeilkoning.nl verzorgt graag zeilcursussen bij u aan boord. Met een ervaren instructeur. Een instructeur die bij u aan boord komt op uw eigen zeiljacht. De mogelijkheden zijn divers. Zo kan, in overleg, het aantal deelnemers overeengekomen worden (2 tot maximaal 4 mensen is wenselijk) alsmede het aantal cursusdagen (variërende van een tot meerdere dagen). De insteek is, rekening houdende met de persoonlijke wensen, (nog) meer plezier te halen uit het recreatieve zeilen en de mogelijkheden van het eigen zeilschip (nog) beter te leren kennen op een plezierige en effectieve manier middels zeilles op eigen zeiljacht. Prijzen zijn exclusief vervoer van- en naar de haven. Het kostenplaatje wordt gebaseerd op basis van openbaar vervoer, het aantal mensen en het aantal cursusdagen. Neem voor mogelijkheden en meer informatie contact op met Zeilkoning.nl.

Aanvraagformulier zeilles

Naam

E-mail

Telefoon

Type training

Aanvullende informatie

Praktijkles zeilen / kajuitzeilen / cursus jachtzeilen

Tijdens deze praktijkles kajuitzeilen leert u alles wat er komt kijken bij het besturen, zeilen, aan en -afmeren van een kajuitzeilboot. Deze zeilcursus voor volwassenen op een kajuitzeilboot wordt ook vaak genoemd als cursus jachtzeilen. De zeilcursus kunt u alleen of met 2 volwassenen volgen op een kajuitjacht. Het kajuitjacht waar wij deze zeilcursus op geven ligt in Kampen. Deze mooie stad ligt direct aan de IJssel waarna we via het Ketelmeer zo naar het IJsselmeer kunnen zeilen/varen. Wij geven zowel 1 als 3 daagse zeilcursussen. De zeilcursus kunt u individueel of met z’n tweeën aan deelnemen. Door het maximaal aantal van 2 cursisten per boot krijgt u optimale aandacht en uitleg.

Wat zeggen klanten over de zeilles van Zeilkoning?

-Vincent “In augustus 2017 heb ik een 3-daagse zeiltraining gedaan bij Mark Schoorl van de Zeilkoning. Ik had tot dan toe al wel een aantal keren gezeild met vrienden, maar zag mezelf nog niet als iemand die zelfstandig een kajuitsacht kon zeilen. Mark heeft me de eerste dag van Kampen naar Urk laten zeilen. Tijdens deze tocht maakte ik het zeilen op zowel binnenwateren (IJssel) als het Ketel- en IJsselmeer mee. In Urk heb ik twee nachten in een fijn bed & breakfast overnacht. De tweede dag zijn Mark en ik naar Lelystad gevaren, waarbij het stevig waaide op het IJsselmeer (windkracht ruim 6). Met Mark erbij was dit geen enkel probleem, en ik heb daardoor een stuk meer zelfvertrouwen gekregen bij het zeilen in harde wind. We hebben bij Lelystad een sluis gepasseerd en zijn ’s middags weer teruggevaren naar Urk. Zondag zijn we van Urk weer teruggevaren naar Kampen, waarbij we onderweg oefeningen hebben gedaan met aanleggen en wegvaren. Mark is een zeer ervaren zeiler en is als persoon heel easy-going. Hij luistert goed, stelt vragen over wat je wilt leren en stemt daar de training op af.. Het is niet het type leraar die altijd gelijk wil hebben – het is soms alsof je met een heel ervaren zeilmaat aan het zeilen bent. Ik heb Mark heel veel vragen gesteld en daardoor veel geleerd over zeiltechniek, en over de regels op het water. We hebben lastige manoeuvres op een goede manier uitgevoerd. Na deze drie dagen met Mark heb ik voldoende vertrouwen in mijn kunnen om zelf met een boot het IJsselmeer op te gaan. Daarnaast was het ook gewoon een heel leuk weekend. De sfeer aan boord was goed, de lunches simpel maar lekker, en het is leuk om de avonden door te brengen op Urk.”

-Lily “Het was voor mij de eerste zeilcursus en ik had nauwelijks ervaring. Ik vond het heel spannend omdat er windkracht 4/5 was voorspeld  en ik vond het alleen maar allemaal geweldig leuk. Ik ben helemaal niet bang geweest en dat kwam doordat jij zo’n rust en vertrouwen uitstraalde. Ik vond het super dat je me vanaf het eerste moment liet sturen, heel leerzaam op die manier. Ik ben gegroeid! Ontzettend bedankt, ook voor de gezellige gesprekken onderweg en de verzorging in de uiterst comfortabele B&B met lieve uitbaters. Ik zou het zo weer over willen doen 😉

-Nicky ” 3 heel leerzame dagen achter de rug! Mark is in staat om iemand met weinig tot geen zeil ervaring op een fijne manier zo veel mogelijk bij te brengen, er zit een goede opbouw in de 3 dgn en Mark laat je dingen al snel zelf doen waardoor je direct de theorie in praktijk kunt brengen. De combinatie met de overnachtingen op Urk vond ik persoonlijk ook heel leuk! Wat mij betreft echt een aanrader!

-Marijke en Annelies “Een zeer nuttige, leerzame en leuke zeiltraining kajuitzeilboot! Een goede opbouw in de trainingsdagen, waardoor elke dag weer nieuwe inzichten geeft. Mark blijft rustig in alle situaties en heeft ondertussen alles in de gaten. Met humor word je op je leerpunten gewezen. Voor ons een geslaagde training; ons doel is bereikt: met vertrouwen gaan we nu aan de slag met ons eigen zeilbootje!

Ad en Annelies “De meerdaagse zeilcursus met Mark was ten eerste zeer prettig. Mark is een rustige vent die een fijne manier van communiceren heeft. Hij geeft veel vertrouwen en hij brengt zijn ervaring en kunde met humor over. De overnachting is sober en netjes. Al met al een leerzame en prettige ervaring. Zeker aan te raden!

– Erik en Bertie “Onze ervaring met jou een hele dag op onze zeilboot was super! We kregen meteen al zoveel tips mee,… en dat was al in het eerste half uur. Je weet heel goed situaties uit te leggen vanuit eigen ervaringen die meteen aanspreken. Ook is het bewonderingswaardig om te zien hoe gemakkelijk jij met onze zeilboot omging. Alsof je al jaren mee zeilt met ons. Uit alles wat je doet en zegt spreekt ervaring en dat geeft vertrouwen. Ik zal je zeker aanbevelen! Succes met de zeilkoning!”

– Jan “Voor het eerst zeilles gehad op een kajuit zeilboot, was leuk en zeer leerzaam”

Spullen en kleding voor op de boot

“Minder is meer!” En dat “meer” zit in deze met name in: meer bewegingsruimte aan boord!

Neemt u voor alle trainingsdagen a.u.b. zo min mogelijk spullen en kleding mee. Gezien de beperkte ruimte op het schip vragen wij u vriendelijk uw bagage te beperken tot max. 1 sporttas p.p. Denkt u aan extra kleding in geval van warm-, koud- of nat weer: een extra trui, warme sokken, een waterdicht zeil- of regenpak, laarzen of (sport)schoenen zonder leren of zwarte zolen. Zonnebrandcrème, zonnebril, lippenbalsem, pet of muts.

Safety First

Veiligheid staat bij de Zeilkoning.nl voorop. Reddingsvesten zijn aan boord aanwezig en voor alle opvarenden standaard verplicht te dragen tijdens de gehele training op het water.